Ezek a kis salsa táncosok megbabonáznak a mozgásukkal

salsa egy az egész világon népszerű és igen elterjedt társasági tánc, mely az utcai latin táncok közé tartozik. A tánc neve “fűszeres szószt” jelent, mely eredetileg a salsa zenét jelölte, de ma már a táncot is ezzel a kifejezéssel határozzák meg szerte a világon.

Ezt a hihetetlen videót az Izraeli Salsa Kongresszuson vették fel még 2014-ben, a táncosok neve pedig Kevin és Beberly Kolumbia, akik hat és hét évesek.

Az 1:47 perces videóban a két kicsi folyamatosan mozog, egy pillanatra sem állnak meg. Elkápráztatják a nézőket ezzel a produkcióval, amely talán még a felnőtt táncosoknak is becsületére válna. Nagyon ügyesek!

A táncot a Kubában “ösztönösen” kialakult táncokból fejlesztették tovább. (Ezek a vallási rituálék táncaiból alakultak ki). New York Spanyol Harlem nevű negyedében, a múlt század közepén felmerült az ötlet, hogy a Casino hagyományos táncot ötvözik más táncokból vett lépésekkel, és így egy új táncot hoznak létre. Az eredmény osztatlan siker, és a salsa nevű tánc kialakulása lett.

Manapság a salsának több ága van. Így a kubai salsa, a New York salsa, a kolumbiai salsa, a Puerto Rico salsa, a Los Angelesi salsa és a Rueda.

Napjainkban a tánc Magyarországon is igen elterjedt, számos táncklubban táncolható, és jó ismerkedési lehetőséget is kínál.

Forrás: buzzfeed, youtube, wikipedia