„Te mindig édesanya maradsz!” A 98 éves anyuka az idősek otthonában élő 80 éves fiához költözött, hogy gondoskodni tudjon róla (Ada Kaeting igaz története)

Az anyai szeretet minden (…). Az hozza világra a gyermeket. Az formálja az egész lényét. Amikor egy anya úgy látja, hogy a gyermeke veszélyben forog, szó szerint bármire képes. Anyák autókat emeltek le a gyermekükről, és egész dinasztiákat pusztítottak el. Az emberiség számára ismert legerősebb energia az anyai szeretet.- Jamie McGuire

A 98 éves Ada Kaeting az idősek otthonában élő 80 éves Tom fiához költözött, hogy gondoskodjon róla.

Ada-nak és elhunyt férjének Tomy-n kívül még három gyereke volt – Barbara, Margie és Janet, akik már fiatalon elhunytak. A nyugdíjig Tom festő és dekoratőrként dolgozott a HE Simm-nél. 2016-ban a Moss View idősek otthonába költözött, mert állandó felügyeletre volt szüksége.

Ada és fia elválaszthatatlanok egymástól, mindent együtt szeretnek csinálni, főként játszani és tévét nézni. „Minden nap bemegyek Tomhoz, jó éjszakát és jó reggelt kívánni. Amikor fodrászhoz megyek, Ő vár rám, amikor megérkezem, kinyújtott kézzel jön hozzám és átölel”.

„Örülök, hogy édesanyám itt él. Mindig gondoskodik rólam és néha azt mondja: „Rendesen viselkedjél!”-mondja Tom egy mosoly kíséretében.

Ada unokája Deby és a család többi tagja folyamatosan meglátogatják Ada-t és Tom-ot és örülnek annak, hogy együtt tudnak lenni. „Elválaszthatatlanok. Nagyon jó dolog, hogy a hét minden napján napi 24 órában vigyáznak rájuk”, – mondja Deby.

„Ada és Tom kapcsolata nagyon megható. Boldogok vagyunk, hogy meg tudunk felelni az igényeiknek. Ritkán él Anya és Fia együtt az idősek otthonában. Mindenképpen azt szeretnénk, hogy a közösen eltöltött idejük a lehető legkülönlegesebb legyen”- mondta Philip Daniels intézetigazgató.

És hogy miért is? „Te mindig édesanya maradsz”- vallja Ada.

Tetszett a cikk? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás

Amikor reggel kinyitom a szemem, ő ott van, és ott van este, mikor behunyom a szememet. Jelenléte maga a biztonság, világító torony, erős bástya, hozzá futok, ha félek valamitől. Számomra ő az első, a legfontosabb, ő a példaképem. Az anyai szeretet önzetlen, gyengéd, az anyai szeretet bölcs, kimeríthetetlen, a legmélyebb kút.

Váratlan utazás c. film